Resepaket

Seglingepaketet

Testa på discgolf, bada i Norrträsk och ät en god lunch på den mysiga skärgårdsön Seglinge.

Vi avgår från Östra hamnen i Mariehamn och beger oss ut till skärgården. Väl på plats på Seglinge står lunch i gemytliga gästhamnen på agendan. 

Efter lunch står det cyklar till förfogande för att ta er till den nyöppnade discgolfbanan som ligger ca 1,5 km bort. När golfbanan är avklarad kan ni, på vägen tillbaks, stanna till vid den lilla insjön Norrträsk för bad och picknick.

Pris 125€ per person. I priset ingår fika ombord, lunch, picknick-korg samt hyrcykel.

Resans längd: Cirka 10 timmar

Fiskepaketet

Avgång från Östra Hamnen i Mariehamn med sikte på Kumlinge, där vi ankrar upp i en skyddad vik. Båten kommer att utgöra er bas under dessa dagar där ni äter och sover. Fisket sker på egen hand med en mindre båt. Givetvis får ni matlåda med er.

Dag 1: båtresa mot Kumlinge och middag ombord.

Dag 2: Fiske och middag ombord, därefter eventuellt förflyttning till ny utgångsplats.

Dag 3: Fiske halv dag och därefter stävar vi tillbaks mot Mariehamn

Pris 450€ + 50€ per person, rekommenderat för 4 personer men med extrabädd möjligt för 6 personer.

Fiskekortet köpes elektroniskt innan fisket påbörjas och ingår inte i priset. Ett dagskort kostar ca 10€/pers

Retreatpaketet

Retreatpaketet ger dig lugn och ro, avskilda platser, vackra solnedgångar och ett brusande Norrhav. Vi angör stilla naturhamnar där man kan lyssna på tystnaden eller ta ett dopp i havet.

Ni kan få övernatta i båten, i en stuga eller varför inte tälta på en öde ö. Vi kommer bl.a att besöka Boxö, Saggö och Länsmansgrund. Om vädret är gynnsamt kan man även ta sig ut till det gamla fiskelägret på Rönnörarna.

Dag 1: Avgång Östra hamnen med kurs mot Mosshaga arkipelagen, strax väster om Sottunga. Resan går genom Föglös vackra innerskärgård.

Dag 2: Från Mosshaga arkipelagen tar vi sikte på Saltviks norra skärgård. Övernattning sker på Länsmansgrund, Saggö eller Boxö

Dag 3: Med gynnsamt väder så beger vi oss mot det gamla fiskelägret Rannörarna, är vinden för hård så tar vi natthamn på någon ö i den yttersta skärgården.

Dag 4: Med avgång från Rannörarna får vi en underbar havskörning mot skärgårdskommunen Brändö. Här kan vi välja att ta natthamn vid den lilla byn Fiskö eller underbara Hullberga där man kan utforska Hullberga grottorna.

Retreatruttens destinationer och rutter kan ändras beroende på väder och vind. Du kan boka allt från ett till fyra dygn. Vid överenskommelse kan vi även sätta ihop fler dygn. Avgång från Östra Hamnen i Mariehamn eller enligt önskemål.

Pris 200€ per dygn/person. Barn 0 – 12 gratis. 13 – 17 halva priset.

Upplevelsepaketet

Upplevelsepaketet är ett fyradagars äventyr där vi under resans gång passerar kanaler, ruiner och natursköna platser.

Dag ett avgår vi från Östra Hamnen med sikte på Sottunga, Ålands minsta skärgårdskommun. På vägen dit passerar vi Lemströms kanal. Väl på Sottunga kan Ni låna cykel nere vid hamnen för att ta er till den lilla skärgårdsbutiken. På vägen dit kan ni även göra ett stopp vid Sottungas röda lilla kyrka.

Nere i hamnen kan man även äta middag på den populära restaurangen ”Salteriet”.

Dag två siktar vi in oss på Kökar och i synnerhet Kälskär där den mytomspunne Greven huserade. Här var Tove Jansson en av grevens återkommande gäster för att finna inspiration. Ni får spendera dagen med att upptäcka den magiska ön till fots. Här finns allt från stenåkrar till lummiga trädgårdar och lusthus. Ni väljer sedan själv om ni vill stanna på ön över natten eller om vi ska bege oss till någon av Kökars gästhamnar, Sandvik eller Karlby, där man kan äta gott och avsluta kvällen med bastu. Från Sandviks gästhamn är det även lätt att promenera till Kökars Kyrka där ruinerna av fransiscusklostret finns.

Dag tre stävar vi mot antingen Enklinge eller Lappo. På Enklinge kan ni besöka Hermas, ett gammalt skärgårdshemman där tiden stannat och på Lappo kan man besöka skärgårdsmuseumet. Lappo Gästhamn erbjuder både restauranger och bastu.

Dag fyra är sista dagen och slutdestinationen är då Östra Hamnen i Mariehamn. På vägen dit passar vi dock på att besöka Bomarsund, Kastelholms slott, Rödhamn eller Kobba Klintar.

Pris 600€/pers, mat och boende i båten ingår. Barn 0 – 7 gratis 8 – 17 halva priset.

Enigheten

Vill du unna dig och familjen en lite lyxigare kväll så är Enigheten på Föglö det perfekta målet. Båtfärden som går genom Ålands södra skärgård till Enigheten tar ca 1,5 timmar.

På Enigheten serveras en fantastisk tvårätters middag och efter middagen är det dags för en avslappnande bastu i underbar miljö innan färden tillbaka.

Meny

Förrätt S.O.S (Sill,Ost,Snaps/bröd,smör,nypotatis)
Varmrätt Abborfile med nypotatis,primörer, vitvinsås.
Dryck ingår inte i priset
Kostnad 125€/person minst 2 pers. Barn 0 – 17 betalar endast för maten i sällskap av två vuxna.

Dagstur: Kobba klintar

Besök Kobba Klintar, den gamla lotsstationen vid inloppet till Mariehamn. Fika i cafeét eller varför inte ta med grillen och ha en grillkväll med familjen eller kompisarna.

Avgång från Östra Hamnen, tid till destination ca 30 minuter. Dagsturens längd 3 – 4 timmar, pris 35 €/pers, minst tre pers. I priset ingår fika ombord under färden.

Barn 0 – 7 år gratis 8 – 17 halva priset i sällskap av två vuxna.

Dagstur: Rödhamn

Rödhamn, sista utposten före Ålands Hav, är väl värd ett besök. Rödhamns gästbrygga rymmer 60 båtplatser så här är ofta ett myller av människor. Här finns en liten sandstrand för barnen, ett café med öl och vinrättigheter samt en gammal radiofyr som är öppen för allmänheten.
Avgång från Östra Hamnen, tid till destinationen ca 45 minuter. Dagsturens längd ca 3 – 4 timmar. Pris 50 euro/pers minst 3 pers. I priset ingår fika ombord under färden.

Barn 0 –  7 gratis, 8 – 17 halva priset i sällskap av två vuxna.

Dagstur: Kastelholm

Besök Ålands enda medeltida borg, Kastelholms slott. Spana ut genom samma fönster som Gustaf Vasa en gång spanade genom eller känn den kalla råa luften som Erik den fjortonde kände varje dag i cellen under sin tid i fångenskap.

Åland Explorer tar dig till Kastelholms gästhamn som ligger på promenadavstånd från slottet. Efter angöring kan ni utforska slottet i lugn och ro och om hungern slår in kan man äta i den närliggande restaurangen Smakbyn som drivs av den åländska kändiskocken Michael Björklund.

Efter middagen avgår vi mot Mariehamn där man kan fortsätta kvällen på någon av stadens alla serveringar.

Pris 65 €/pers minst 2 pers, I priset ingår inträde på slottet samt fika ombord under färden

Barn 0 – 6 gratis, 7 – 17   i sällskap med två vuxna 5€

Dagstur: Klosterviken

Varför inte spendera en dag i plurret? Klosterviken ligger tio minuter från Östra Hamnen. Vi ankrar upp mitt i viken eller förtöjer mot berget så ni kan hoppa i sjön från berget eller båten. Ombord finns snacks, musik och sköna ytor för den som vill sitta och njuta av solen.

Avgång från Östra Hamnen, tid till destinationen 10 minuter. Dagsturens längd 2 –4 timmar. Pris 20 €/pers minst 4 pers, barn 0 – 7  gratis i sällskap av två vuxna.